Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna z głów flądry

Zupa rybna z głów flądry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 80

Smaczny pomysł na "Zupa rybna z głów flądry"

Składniki

  • 6 głów fląder
  • 6 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera z gałązką naci
  • cebula
  • 2 liście laurowe
  • liść pora
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1/4 szklanki śmietany 18-proc
  • sól
  • pieprz
  • masło klarowane
  • natka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Małgorzata Pankiewicz z Gowina

  2. Głowy fląder (bez oczu) zalej półtora litra wody. Zagotuj, zdejmij szumy. Dodaj pokrojone warzywa (bez cebuli), liście selera i pora, przyprawy, posyp solą. Gotuj 20 minut. Wyjmij głowy i zieleninę.

  3. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj do zupy. Wlej zaharto waną zupą śmietanę, zagotuj. Przypraw, posyp posiekaną natką.

  4. czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,20 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń