Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa rybna z głów flądry"
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 142
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 68
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 192
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 142
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 68
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 192
Składniki
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>
Głowy fląder (bez oczu) zalej półtora litra wody. Zagotuj, zdejmij szumy. Dodaj pokrojone warzywa (bez cebuli), liście selera i pora, przyprawy, posyp solą. Gotuj 20 minut. Wyjmij głowy i zieleninę.
Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj do zupy. Wlej zaharto waną zupą śmietanę, zagotuj. Przypraw, posyp posiekaną natką.
czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie