Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa rybna z wędzonym boczkiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Składniki
Filety rybne rozmroź. Pokrój na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Nakryj i odstaw.
Obierz ziemniaki oraz cebulę. Cebulę posiekaj, a ziemniaki oraz boczek pokrój w kostkę.
Rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Dodaj boczek i smaż, aż się zrumieni.
Przełóż całość do garnka, zalej gorącą wodą i zagotuj. Wlej mleko, włóż ziemniaki i gotuj do chwili, aż będą prawie miękkie. Dorzuć pokrojone ryby i gotuj kilka minut.
Przygotuj zasmażkę: na patelni rozpuść masło. Wsyp mąkę i wymieszaj. Zdejmij naczynie z ognia. Kiedy masa ostygnie, wlej trochę zimnej wody i jeszcze raz wymieszaj. Podgrzej zasmażkę, rozprowadź gorącą zupą i przelej do garnka.
Zagotuj, przypraw do smaku, posyp posiekanym tymiankiem. Możesz dodać dwa ząbki posiekanego czosnku.Źródło: Kurier TV