Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawna zupa na obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 912
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 912
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę opłukać, obrać, pokroić razem z selerem. Włożyć do garnka, zalać litrem wody i gotować do miękkości z dodatkiem soli do smaku. Pod koniec gotowania wlać wino, wsypać trzy łyżki płatków owsianych i przyprawić do smaku, chwilę podgotować. Wyjąć włoszczyznę oprócz selera i zmiksować. Jabłka obrać i wydrążyć z nich kuleczki, skropić sokiem z cytryny i na rozgrzanym tłuszczu usmażyć razem z posiekanym szczypiorkiem i łyżką płatków owsianych. Zupę rozlać na talerze i udekorować kuleczkami ze szczypiorkiem.