Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa selerowa z jabłkiem

Zupa selerowa z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17459

Dodano:

Odsłon: 555

Lekkostrawna zupa na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa selerowa z jabłkiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Włoszczyznę opłukać, obrać, pokroić razem z selerem. Włożyć do garnka, zalać litrem wody i gotować do miękkości z dodatkiem soli do smaku. Pod koniec gotowania wlać wino, wsypać trzy łyżki płatków owsianych i przyprawić do smaku, chwilę podgotować. Wyjąć włoszczyznę oprócz selera i zmiksować. Jabłka obrać i wydrążyć z nich kuleczki, skropić sokiem z cytryny i na rozgrzanym tłuszczu usmażyć razem z posiekanym szczypiorkiem i łyżką płatków owsianych. Zupę rozlać na talerze i udekorować kuleczkami ze szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń