Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawna zupa na obiad.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1607
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232019
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1607
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232019
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5093
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę opłukać, obrać, pokroić razem z selerem. Włożyć do garnka, zalać litrem wody i gotować do miękkości z dodatkiem soli do smaku. Pod koniec gotowania wlać wino, wsypać trzy łyżki płatków owsianych i przyprawić do smaku, chwilę podgotować. Wyjąć włoszczyznę oprócz selera i zmiksować. Jabłka obrać i wydrążyć z nich kuleczki, skropić sokiem z cytryny i na rozgrzanym tłuszczu usmażyć razem z posiekanym szczypiorkiem i łyżką płatków owsianych. Zupę rozlać na talerze i udekorować kuleczkami ze szczypiorkiem.