Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa z kurczakiem jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Przyjemnie rozgrzewa i zaspokaja nawet duży głód. Charakteryzuje się aromatycznym, mocnym smakiem cheddara przełamanym wędzoną nutą mięsa z kurczaka. Nie można zapomnieć o obowiązkowym tymianku, który niesamowicie podkręca aromat. Danie jest idealne na pochmurny, zimny dzień – z powodzeniem możesz przygotować podwójną porcję także na jutro!
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1187
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31223
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3643
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4613
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8125
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1187
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31223
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3643
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4613
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8125
Składniki
Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki w nieco większą, cebulę w drobną.
Kurczaka obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę.
W dużym garnku zagotuj bulion z kurczaka. Dodaj warzywa i przyprawy. Przykryj całość i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, do miękkości składników.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj mąkę i ubijaj całość do powstania gładkiej zasmażki. Wlewaj stopniowo mleko, a następnie doprowadź wszystko do wrzenia i mieszaj przez ok. 2 minuty, do zgęstnienia. Zmniejsz ogień i dodaj ser. Mieszaj do rozpuszczenia.
Mieszaninę serową i kurczaka dodaj do zupy. Zagotuj krótko i wymieszaj do rozprowadzenia składników.
Zupę serową z kurczakiem przelej do misek. Jeszcze gorącą posyp siekanym koperkiem i tartym serem cheddar. Podawaj na ciepło, po lekkim rozpuszczeniu cheddara na wierzchu.