Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowo-porowa z klopsikami to wyjątkowo sycące danie. Zaserwowane w porze obiadowej doskonale sprawdzi się w roli zarówno pierwszego, jak i drugiego dania. WIęcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 651
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2041
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4032
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3981
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 651
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2041
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4032
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3981
Składniki
• Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowany, wyrabiamy ręcznie, a następnie formujemy klopsiki • Pora kroimy w drobną kostkę, przekładamy do garnka, dodajemy dwie łyżki masła, pół szklanki wody i gotujemy pod przykryciem przez 5 minut • Następnie dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony i mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia
• Dolewamy 0,5 litra wody, blendujemy, a następnie dolewamy 0,3 litra wody i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku • Do zupy dodajemy wcześniej przygotowane klopsik i całość gotujemy pod przykryciem przez 20 minut