Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowo-porowa z klopsikami to wyjątkowo sycące danie. Zaserwowane w porze obiadowej doskonale sprawdzi się w roli zarówno pierwszego, jak i drugiego dania. WIęcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31726
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9685
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 898
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31726
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9685
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 898
Składniki
• Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowany, wyrabiamy ręcznie, a następnie formujemy klopsiki • Pora kroimy w drobną kostkę, przekładamy do garnka, dodajemy dwie łyżki masła, pół szklanki wody i gotujemy pod przykryciem przez 5 minut • Następnie dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony i mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia
• Dolewamy 0,5 litra wody, blendujemy, a następnie dolewamy 0,3 litra wody i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku • Do zupy dodajemy wcześniej przygotowane klopsik i całość gotujemy pod przykryciem przez 20 minut