Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa serowo-warzywna"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19913
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 498
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6956
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243714
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19913
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 498
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6956
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243714
Składniki
Ziemniaki, marchewki, seler i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Por umyj i pokrój w talarki. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na maśle. Wyłóż na patelnię pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Do garnka z wrzącym bulionem przełóż warzywa z patelni. Dopraw solą i pieprzem i gotuj ok. 10 minut aż warzywa będą prawie miękkie. Pokrój wędlinę w paski i włóż do zupy. Dodaj serki topione pokrojone w kostkę. Podgotuj zupę jeszcze ok. 5 minut – aż serki się rozpuszczą.
30 minut; Porcja: 170 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie