Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową. Jest pyszna! Smak dzieciństwa.
Garnek, deska do krojenia, nóż, patelnia
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1196
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 226
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2242
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4302
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1196
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 226
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2242
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4302
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy. 2. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. 3. Bulion rozgrzewamy (może być również rosół ), dodajemy podsmażoną cebulę, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, majeranek.Gotujemy przez 10 minut. 4. Do bulionu dodajemy drobno pokrojony szczaw, gotujemy przez kilka minut. 5. Gdy zupa nabierze kolorów dodajemy roztrzepane jajka i energicznie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, ja dodaję również ziarenka smaku. Gotujemy kilka minut. W międzyczasie gotujemy makaron według instrukcji . 6. Zupę odstawiamy z ognia i zaprawiamy śmietaną. ( Śmietanę wymieszać stopniowo z wywarem z ilością około szklanki. Następnie przelać do garnka z zupą i dokładnie wymieszać).