Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową. Jest pyszna! Smak dzieciństwa.
Garnek, deska do krojenia, nóż, patelnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy. 2. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. 3. Bulion rozgrzewamy (może być również rosół ), dodajemy podsmażoną cebulę, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, majeranek.Gotujemy przez 10 minut. 4. Do bulionu dodajemy drobno pokrojony szczaw, gotujemy przez kilka minut. 5. Gdy zupa nabierze kolorów dodajemy roztrzepane jajka i energicznie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, ja dodaję również ziarenka smaku. Gotujemy kilka minut. W międzyczasie gotujemy makaron według instrukcji . 6. Zupę odstawiamy z ognia i zaprawiamy śmietaną. ( Śmietanę wymieszać stopniowo z wywarem z ilością około szklanki. Następnie przelać do garnka z zupą i dokładnie wymieszać).