Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową. Jest pyszna! Smak dzieciństwa.
Garnek, deska do krojenia, nóż, patelnia
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6137
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8614
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6137
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8614
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy. 2. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. 3. Bulion rozgrzewamy (może być również rosół ), dodajemy podsmażoną cebulę, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, majeranek.Gotujemy przez 10 minut. 4. Do bulionu dodajemy drobno pokrojony szczaw, gotujemy przez kilka minut. 5. Gdy zupa nabierze kolorów dodajemy roztrzepane jajka i energicznie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, ja dodaję również ziarenka smaku. Gotujemy kilka minut. W międzyczasie gotujemy makaron według instrukcji . 6. Zupę odstawiamy z ognia i zaprawiamy śmietaną. ( Śmietanę wymieszać stopniowo z wywarem z ilością około szklanki. Następnie przelać do garnka z zupą i dokładnie wymieszać).