Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową. Jest pyszna! Smak dzieciństwa.
Garnek, deska do krojenia, nóż, patelnia
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 677
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 677
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy. 2. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. 3. Bulion rozgrzewamy (może być również rosół ), dodajemy podsmażoną cebulę, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, majeranek.Gotujemy przez 10 minut. 4. Do bulionu dodajemy drobno pokrojony szczaw, gotujemy przez kilka minut. 5. Gdy zupa nabierze kolorów dodajemy roztrzepane jajka i energicznie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, ja dodaję również ziarenka smaku. Gotujemy kilka minut. W międzyczasie gotujemy makaron według instrukcji . 6. Zupę odstawiamy z ognia i zaprawiamy śmietaną. ( Śmietanę wymieszać stopniowo z wywarem z ilością około szklanki. Następnie przelać do garnka z zupą i dokładnie wymieszać).