Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna szczawiowa, ale zamiast ziemniaków dodałem gnocchi
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7182
Składniki
Warzywa umyłem, obrałem. Marchewki pokroiłem w grubsze słupki, seler na dwie części oraz pietruszkę. Warzywa podgotowałem do miękkości. Przebrany szczaw opłukałem, posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły grudki, dodałem 4 łyżki zupy ,wymieszałem i wlałem do reszty zupy. Dodałem wcześniej ugotowane gnocchi. Gotowałem 5 min i połączyłem ze śmietaną, wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, doprowadziłem do wrzenia. Każdą porcję podałem z pokrojonym w ćwiartki jajkiem ugotowanym na twardo. Posypałem pokrojonym koperkiem.