Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna szczawiowa, ale zamiast ziemniaków dodałem gnocchi
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 389
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 740
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 346
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 389
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 740
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 346
Składniki
Warzywa umyłem, obrałem. Marchewki pokroiłem w grubsze słupki, seler na dwie części oraz pietruszkę. Warzywa podgotowałem do miękkości. Przebrany szczaw opłukałem, posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły grudki, dodałem 4 łyżki zupy ,wymieszałem i wlałem do reszty zupy. Dodałem wcześniej ugotowane gnocchi. Gotowałem 5 min i połączyłem ze śmietaną, wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, doprowadziłem do wrzenia. Każdą porcję podałem z pokrojonym w ćwiartki jajkiem ugotowanym na twardo. Posypałem pokrojonym koperkiem.