Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna szczawiowa, ale zamiast ziemniaków dodałem gnocchi
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13758
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1577
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6251
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13758
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1577
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6251
Składniki
Warzywa umyłem, obrałem. Marchewki pokroiłem w grubsze słupki, seler na dwie części oraz pietruszkę. Warzywa podgotowałem do miękkości. Przebrany szczaw opłukałem, posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły grudki, dodałem 4 łyżki zupy ,wymieszałem i wlałem do reszty zupy. Dodałem wcześniej ugotowane gnocchi. Gotowałem 5 min i połączyłem ze śmietaną, wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, doprowadziłem do wrzenia. Każdą porcję podałem z pokrojonym w ćwiartki jajkiem ugotowanym na twardo. Posypałem pokrojonym koperkiem.