Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna szczawiowa, ale zamiast ziemniaków dodałem gnocchi
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5815
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5815
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Warzywa umyłem, obrałem. Marchewki pokroiłem w grubsze słupki, seler na dwie części oraz pietruszkę. Warzywa podgotowałem do miękkości. Przebrany szczaw opłukałem, posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły grudki, dodałem 4 łyżki zupy ,wymieszałem i wlałem do reszty zupy. Dodałem wcześniej ugotowane gnocchi. Gotowałem 5 min i połączyłem ze śmietaną, wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, doprowadziłem do wrzenia. Każdą porcję podałem z pokrojonym w ćwiartki jajkiem ugotowanym na twardo. Posypałem pokrojonym koperkiem.