Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze schabu cielęcego. Ale sprawdzi się każdy rodzaj mięsa.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1353
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1031
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1806
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1353
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1031
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1806
Składniki
Warzywa umyć. Cebulę pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w dużą kostkę. Odłamać końcówki szparagów i pokroić na kawałki. Na dno garnka wlać oliwę i obsmażyć warzywa. Wlać wodę do zakrycia warzyw. Gotować 8-10 minut. Pod koniec gotowania dodać garść szpinaku. Cała zmiksować i doprawić solą i pieprzem. Mięso doprawić podanymi w przepisie przyprawami. Dobrze wymieszać. Uformować małe kuleczki i usmażyć na oleju. Wylać zupę na talerze i dodać kilka pulpecików.