Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa szparagowa z naleśnikowymi ślimaczkami"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Szparagi, obierz, odetnij zdrewniałe końce. Pędy szparagów i dymki pokrój na kawałki. Pomidorki potnij na połówki. Bulion zagotuj. Wrzuć szparagi i dymki. Gotuj 15 minut.
Pod koniec gotowania dodaj groszek i pomidorki. Przypraw solą, pieprzem i przyprawą typu vegeta. Z jajka, mleka i mąki przygotuj ciasto naleśnikowe. Patelnię rozgrzej.
Cienko smaruj ją olejem. Wylewaj porcje ciasta. Równomiernie je rozprowadzaj i smaż naleśniki. Zwiń je. Rulony odłóż do wystudzenia. Potem pokrój w plasterki. Podawaj jako dodatek do zupy.Źródło: Naj