Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szparagowa z naleśnikowymi ślimaczkami

Zupa szparagowa z naleśnikowymi ślimaczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14718

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Zupa szparagowa z naleśnikowymi ślimaczkami"

Składniki

  • po 4–5 pędów białych i zielonych szparagów
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 2/3 szkl. zielonego groszku (mrożonego albo z puszki)
  • 4 małe pomidorki 2 dymki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zupy typu vegeta Do naleśnikowych ślimaczków: 1 jajko
  • 1/2 szkl. mleka
  • 6 łyżek mąki
  • olej do smażenia naleśników
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szparagi, obierz, odetnij zdrewniałe końce. Pędy szparagów i dymki pokrój na kawałki. Pomidorki potnij na połówki. Bulion zagotuj. Wrzuć szparagi i dymki. Gotuj 15 minut.

  2. Pod koniec gotowania dodaj groszek i pomidorki. Przypraw solą, pieprzem i przyprawą typu vegeta. Z jajka, mleka i mąki przygotuj ciasto naleśnikowe. Patelnię rozgrzej.

  3. Cienko smaruj ją olejem. Wylewaj porcje ciasta. Równomiernie je rozprowadzaj i smaż naleśniki. Zwiń je. Rulony odłóż do wystudzenia. Potem pokrój w plasterki. Podawaj jako dodatek do zupy.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń