Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa tajska z krewetkami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 224
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 224
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Składniki
Cebulę obrać i posiekać, papryczkę chili oczyścić z nasion i pokroić w cienkie plasterki. Resztę warzyw obrać i pokroić w paski. Podsmażyć cebulę z chili na maśle, dodać resztę warzyw, a po chwili wsypać ryż.
Smażyć, mieszając, aż wszystkie ziarenka ryżu pokryją się tłuszczem. Zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować na małym ogniu, aż wszystkie zmiękną.
Dodać do zupy krewetki, zalać mlekiem kokosowym, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, udekorować zieleniną.
ok. 35 minut
Jeśli uda ci się dostać trawę cytrynową (bywa w dobrych delikatesach), koniecznie dodaj ją do tej zupy! Nadaje niepowtarzalny aromat.Źródło: Twoje Imperium