Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa warzywna z mielonym mięsem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Marchewki, cebule oraz czosnek obierz. Marchewki potnij w cienkie plasterki, a czosnek i cebule posiekaj. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek opłucz, potnij na niewielkie kawałeczki.
W garnku o grubym dnie rozgrzej olej, włóż cebule i czosnek. Smaż 2–3 minuty. Dodaj marchewkę oraz mięso. Mieszając, smaż 5–6 minut, aż mięso ładnie się zrumieni. Dodaj chili. Posyp solą, pieprzem oraz sporą ilością papryki w proszku i oregano. Zalej 4–5 szklankami wrzątku.
Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze 30 minut. Fasolę osącz z zalewy. Pomidory rozgnieć widelcem. Razem z fasolą dodaj je do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. Ponownie przypraw do smaku. Ew. udekoruj, np. ziołami.Źródło: Tina