Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Warzywa obierz i umyj. Marchewkę, pietruszkę i czosnek potnij w plasterki, a seler, cebulę i paprykę – w słupki. Ziemniaki pokrój w kostkę, zalej wodą i odstaw.
Mięso oprósz mąką ze wszystkich stron. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso, zrumień. Dołóż warzywa (oprócz ziemniaków). Smaż chwilę. Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj 40 minut.
Ziemniaki odlej, wrzuć do garnka z mięsem i warzywami.
Śmietanę połącz z koncentratem pomidorowym. Dolej do zupy. Zagotuj, wymieszaj i podawaj.Źródło: Telemax