Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę serwuj z chlebem lub makaronem ;)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 399
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2533
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 399
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2533
Składniki
Pierś z kurczaka pokrój w paski lub kostkę i wraz z liściem laurowym wrzuć do gotującej się wody. Gotuj 10 minut pod przykryciem. Cukinię, marchewki, pietruszkę, paprykę i por pokrój w krążki. W głębokim rondlu rozpuść masło na małym ogniu dodaj warzywa i duś 5 minut. Przypraw do smaku vegetą, papryką solą i kolorowym pieprzem. Podduszone warzywa przełóż do garnka z mięsem i gotuj około 15 minut. Przypraw do smaku.