Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa wiśniowa znad Balatonu"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15132
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15132
Składniki
Wiśnie przebierz, umyj i wydryluj. Włóż do garnka, posyp cukrem. Dodaj goździki oraz skórkę cytrynową. Wlej 3 szklanki wody i zagotuj.
Gdy woda zawrze, zmniejsz płomień, wyjmij goździki i skórkę z cytryny.
Mąkę rozrób w 1/2 szklance zimnej wody i wlej do zupy. Zagotuj i ostudź. Twaróg utrzyj ze śmietaną, migdałami, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem.
Z masy uformuj kluseczki. Zupę wlej do talerzy, włóż po kilka twarogowych łezek i posyp cynamonem.Źródło: Na żywo