Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wszyscy wiemy, nadszedł gorący okres przedświąteczny, a co za tym idzie nie mamy czasu myśleć o jakimś czasochłonnym obiedzie. Dlatego w takiej sytuacji zupy są najlepsze. Dzisiaj szybka zupa z brukselką.
Oczyszczoną włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, seler, por,cebulę ) oraz ćwiartkę kurczaka, zalewamy 1 l wody, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut.
W tym czasie brukselkę dobrze płuczemy i obieramy ewentualnie z wierzchnich, pożółkłych liści. Zalewamy wodą i gotujemy 10 minut. Z rosołowego wywaru wyciągamy warzywa i mięso. Wrzucamy natomiast odgotowaną i odcedzoną brukselkę i pokrojone mięso kurczaka, oddzielone od kości. Chwilę jeszcze gotujemy. Papryczkę chili oczyszczamy z gniazda nasiennego, kroimy w krążki i podsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. wrzucamy do zupy. Solimy i pieprzymy do smaku. Pieprz doradzam stosować z umiarem, ponieważ papryczka da zupie pikantność.
Smaczne i również szybkie danie, moja Córcia wyjadła mi wszystkie brukselki ;-)
Odsłon: 699
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 89
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 476
Pyszne i szybkie danie obiadowe.Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne...
Odsłon: 446
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 136
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 89
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 476
Pyszne i szybkie danie obiadowe.Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne...
Odsłon: 446
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 136
Składniki
Oczyszczoną włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, seler, por,cebulę ) oraz ćwiartkę kurczaka, zalewamy 1 l wody, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut.
W tym czasie brukselkę dobrze płuczemy i obieramy ewentualnie z wierzchnich, pożółkłych liści. Zalewamy wodą i gotujemy 10 minut. Z rosołowego wywaru wyciągamy warzywa i mięso. Wrzucamy natomiast odgotowaną i odcedzoną brukselkę i pokrojone mięso kurczaka, oddzielone od kości. Chwilę jeszcze gotujemy. Papryczkę chili oczyszczamy z gniazda nasiennego, kroimy w krążki i podsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. wrzucamy do zupy. Solimy i pieprzymy do smaku. Pieprz doradzam stosować z umiarem, ponieważ papryczka da zupie pikantność.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupy
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Zupy
zupa z zielonych warzyw
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupa krem z pieczonych buraków
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 44
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 35