Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3338
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3338
Składniki
Truskawki umyj, osusz, oszypułkuj (kilka odłóż do dekoracji). Ugotuj je krótko w całości, w takiej ilości wody, by zupa była esencjonalna.
Dopraw cukrem oraz szczyptą chili i szczyptą cynamonu. Następnie dodaj tyle soku z cytryny, by nieco zrównoważyć słodki smak.
Zupę przed podaniem udekoruj kawałkami odłożonych truskawek i listkami mięty.Źródło: Świat kobiety