Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o bardzo ciekawym i wyrazistym smaku, zachęcam do wypróbowania, zaskoczy nie jednego :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, podlać wodą i dodać cukinię. Dusić przez około 10 minut do miękkości, po czym całość zmiksować. Ziemniaki obrać, pokroić w słupki, ugotować, odcedzić. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ugotować. Do zmiksowanej cukinii dodać ugotowane ziemniaki i marchew. Zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.