Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z cytryną i imbirem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Marchewki opłucz, obierz, pokrój w drobną kostkę. Do garnka wlej olej, wrzuć masło klarowane, rozgrzej, wrzuć marchewkę, pokrojoną cebulę, czosnek, dynię, obrany i pokrojony w kostkę imbir, obraną cytrynę. Dodaj listek laurowy, ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, cukier. Gotuj pół godziny na małym ogniu pod przykryciem.
Zdejmij zupę z ognia, wyjmij listek i ziarenka ziela. Zupę zmiksuj blenderem. Podawaj z grzankami czosnkowymi, kawałeczkami świeżej pokrojonej cytryny i listkami kolendry.
Czas: około 35 minutŹródło: Dobry Tydzień