Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z cytryną i imbirem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Marchewki opłucz, obierz, pokrój w drobną kostkę. Do garnka wlej olej, wrzuć masło klarowane, rozgrzej, wrzuć marchewkę, pokrojoną cebulę, czosnek, dynię, obrany i pokrojony w kostkę imbir, obraną cytrynę. Dodaj listek laurowy, ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, cukier. Gotuj pół godziny na małym ogniu pod przykryciem.
Zdejmij zupę z ognia, wyjmij listek i ziarenka ziela. Zupę zmiksuj blenderem. Podawaj z grzankami czosnkowymi, kawałeczkami świeżej pokrojonej cytryny i listkami kolendry.
Czas: około 35 minutŹródło: Dobry Tydzień