Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z czerwonej soczewicy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Udko kurczaka i liść laurowy zalej 1,5 l wody, gotuj przez 30 minut. Włoszczyznę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do niej włoszczyznę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość połącz z wywarem.
Dodaj ziemniaki i soczewicę, gotuj przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj seler naciowy, sól, pieprz, słodką paprykę. Z udka zdejmij mięso, wrzuć do zupy. Zupę posyp natką pietruszki.
CZAS: około 70 minutŹródło: Dobry Tydzień