Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu zupa z fasolki szparagowej. Doskonała propozycja na lekki posiłek podczas przyjęcia w ogrodzie. Przepis pochodzi z 480. odcinka programu "Ewa gotuje".
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 119
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 977
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 115
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 88
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 42
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 119
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 977
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 115
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 88
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 42
Składniki
Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać marchewki i pietruszki – starte na jarzynowych oczkach. Dorzucić posiekaną białą część pora oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać ciepłym rosołem. Przyprawić kurkumą i chili. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez 15 minut.
Po tym czasie dorzucić fasolkę szparagową (w sezonie najlepsza będzie świeża). Przykryć i gotować przez kolejne 10-15 minut.
Zabielić zahartowaną śmietaną. Zdjąć z ognia i dorzucić drobno posiekany koperek.