Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu zupa z fasolki szparagowej. Doskonała propozycja na lekki posiłek podczas przyjęcia w ogrodzie. Przepis pochodzi z 480. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5512
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5512
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Składniki
Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać marchewki i pietruszki – starte na jarzynowych oczkach. Dorzucić posiekaną białą część pora oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać ciepłym rosołem. Przyprawić kurkumą i chili. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez 15 minut.
Po tym czasie dorzucić fasolkę szparagową (w sezonie najlepsza będzie świeża). Przykryć i gotować przez kolejne 10-15 minut.
Zabielić zahartowaną śmietaną. Zdjąć z ognia i dorzucić drobno posiekany koperek.