Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z gąskami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13242
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5512
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13242
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5512
Składniki
na 6 porcjI:
Plastry schabu ugotuj w osolonej wodzie i pokrój na małe kawałki. Zachowaj wywar.
Grzyby umyj, posiekaj i zagotuj. Przelej na sicie zimną wodą
Cebulę i bazylię poszatkuj.
Na rozgrzanym maśle usmaż mięso z cebulą. Dołóż grzyby. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj bazylię i rozmaryn.
Zagotuj wywar mięsny. Dodaj usmażone grzyby z cebulką i serek topiony.
Na patelni rozgrzej drugą łyżkę masła i usmaż pokrojony chleb tostowy posypany ziołami prowansalskimi. Podawaj w zupie.
jadwiga smolińska z KoronowaŹródło: Super TV