Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z gąskami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
na 6 porcjI:
Plastry schabu ugotuj w osolonej wodzie i pokrój na małe kawałki. Zachowaj wywar.
Grzyby umyj, posiekaj i zagotuj. Przelej na sicie zimną wodą
Cebulę i bazylię poszatkuj.
Na rozgrzanym maśle usmaż mięso z cebulą. Dołóż grzyby. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj bazylię i rozmaryn.
Zagotuj wywar mięsny. Dodaj usmażone grzyby z cebulką i serek topiony.
Na patelni rozgrzej drugą łyżkę masła i usmaż pokrojony chleb tostowy posypany ziołami prowansalskimi. Podawaj w zupie.
jadwiga smolińska z KoronowaŹródło: Super TV