Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z karpia z pomidorami na ostro"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Sprawione, pokrojone kawałki ryby zalej zimną wodą, wrzuć krążki cebuli i gotuj 30 minut. Przecedź. Na łyżce oleju podsmaż pokrojony czosnek, papryczkę chili, paprykę, startą marchewkę. Posyp słodką i ostrą papryką i jeszcze raz podsmaż.
Wrzuć warzywa i przyprawy do wywaru razem z pokrojonymi pomidorami (lub przecierem), i fasolką szparagową (może być mrożona). Gotuj, aż fasolka będzie miękka. Przypraw zupę. Do każdej miseczki włóż porcję ryby obranej z ości, zalej zupą, posyp natką.Źródło: Dobry Tydzień