Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Szpinak przebierz, umyj i zeszklij na maśle.
Obrane i pokrojone ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą półmiękkie, dodaj szpinak.
Gotuj warzywa kilka minut, po czym całość zmiksuj ze śmietaną i mąką.
Kajzerkę namocz w letniej wodzie, a następnie odciśnij i rozgnieć na miazgę.
Dołóż ją do mięsa mielonego razem z roztrzepanym jajkiem i szczyptą soli.
Ulep małe kulki i ugotuj je w oddzielnym garnku.
Rozlej do talerzy zupę szpinakową. Do każdej włóż po kilka klopsów, pokrojoną paprykę i ugotowane jajka.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax