Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z klopsami

Zupa z klopsami

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Zupa z klopsami"

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak przebierz, umyj i zeszklij na maśle.

  2. Obrane i pokrojone ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą półmiękkie, dodaj szpinak.

  3. Gotuj warzywa kilka minut, po czym całość zmiksuj ze śmietaną i mąką.

  4. Kajzerkę namocz w letniej wodzie, a następnie odciśnij i rozgnieć na miazgę.

  5. Dołóż ją do mięsa mielonego razem z roztrzepanym jajkiem i szczyptą soli.

  6. Ulep małe kulki i ugotuj je w oddzielnym garnku.

  7. Rozlej do talerzy zupę szpinakową. Do każdej włóż po kilka klopsów, pokrojoną paprykę i ugotowane jajka.

  8. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń