Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z klopsikami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Cielęcinę umyj, zalej wodą, dodaj drobno pokrojoną cebulę i gotuj przez godzinę. Łopatkę zmiel, dodaj ugotowany ryż, jajko, bułkę tartą oraz połowę porcji natki i koperku. Całość dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i uformuj klopsiki. Po godzinie wyjmij mięso z zupy, wrzuć do niej klopsiki.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki, paprykę i pomidor w niewielką kostkę, fasolkę na kawałki. Warzywa dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Następnie zakwaś zupę sokiem wyciśniętym z cytryny. Na końcu dodaj pozostałą część natki pietruszki i koperku. Dopraw solą i pieprzem do smaku.Źródło: Na żywo