Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z klopsikami"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 725
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 696
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 402
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 725
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 696
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 402
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Składniki
Cielęcinę umyj, zalej wodą, dodaj drobno pokrojoną cebulę i gotuj przez godzinę. Łopatkę zmiel, dodaj ugotowany ryż, jajko, bułkę tartą oraz połowę porcji natki i koperku. Całość dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i uformuj klopsiki. Po godzinie wyjmij mięso z zupy, wrzuć do niej klopsiki.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki, paprykę i pomidor w niewielką kostkę, fasolkę na kawałki. Warzywa dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Następnie zakwaś zupę sokiem wyciśniętym z cytryny. Na końcu dodaj pozostałą część natki pietruszki i koperku. Dopraw solą i pieprzem do smaku.Źródło: Na żywo