Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z melonem i truskawkami"
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9661
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3340
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6775
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9661
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3340
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6775
Składniki
Obierz melony i wydrąż z nich pestki. Wstaw jednego melona do lodówki. Drugiego pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj z jogurtem, sokiem pomarańczowym, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Rozlej do miseczek. Truskawki pokrój na pół. Przy pomocy specjalnej łyżki lub gałki do lodów wytnij z drugiego melona kulki i dodaj do zupy wraz z truskawkami. Posyp liśćmi mięty.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwy. Porcja 255 kcal.Źródło: TV14