Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na przygotowanie młodej kapusty
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7293
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2749
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20286
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7293
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2749
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20286
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 601
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W dużym garnku rozgrzać masło (lub olej), wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki, chwilę razem przesmażyć.
Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę przełożyć do garnka, zalać bulionem, posolić, popieprzyć. Gotować około 15 minut.
W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać zielony groszek i pokrojone pomidory.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać posypaną koperkiem.