Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na przygotowanie młodej kapusty
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 962
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 29
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 67
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 962
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 29
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W dużym garnku rozgrzać masło (lub olej), wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki, chwilę razem przesmażyć.
Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę przełożyć do garnka, zalać bulionem, posolić, popieprzyć. Gotować około 15 minut.
W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać zielony groszek i pokrojone pomidory.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać posypaną koperkiem.