Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na przygotowanie młodej kapusty
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5844
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8963
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8205
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5620
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5844
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8963
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8205
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5620
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W dużym garnku rozgrzać masło (lub olej), wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki, chwilę razem przesmażyć.
Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę przełożyć do garnka, zalać bulionem, posolić, popieprzyć. Gotować około 15 minut.
W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać zielony groszek i pokrojone pomidory.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać posypaną koperkiem.