Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na przygotowanie młodej kapusty
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4490
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4490
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W dużym garnku rozgrzać masło (lub olej), wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki, chwilę razem przesmażyć.
Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę przełożyć do garnka, zalać bulionem, posolić, popieprzyć. Gotować około 15 minut.
W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać zielony groszek i pokrojone pomidory.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać posypaną koperkiem.