Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na przygotowanie młodej kapusty
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11777
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 100
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8344
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155232
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11777
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 100
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8344
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155232
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W dużym garnku rozgrzać masło (lub olej), wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki, chwilę razem przesmażyć.
Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę przełożyć do garnka, zalać bulionem, posolić, popieprzyć. Gotować około 15 minut.
W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać zielony groszek i pokrojone pomidory.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać posypaną koperkiem.