Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z oliwkami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 75
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 352
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 75
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 352
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Składniki
Paprykę umyj, odpestkuj i pokrój w większe kawałki. Cebulę oraz czosnek umyj i posiekaj. Oregano opłucz i poodrywaj listki.
W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dodaj paprykę oraz oregano i podsmaż.
Zalej całość bulionem, zagotuj i duś pod pokrywką ok. 25 minut.
Zmiksuj zupę blenderem, dopraw solą, pieprzem cayenne i octem.
Wlej krem do nagrzanych talerzy. Do każdej porcji dodaj pół łyżki pesto, klika plasterków posiekanych oliwek i gałązki oregano.Źródło: Telemax