Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z oliwkami

Zupa z oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Zupa z oliwkami"

Składniki

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 3-4 łyżki świeżego oregano
  • 3 łyżki oliwy
  • 600 ml bulionu warzywnego z kostki
  • sól kamienna
  • pieprz cayenne
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwek faszerowanych papryką
  • 2 łyżki pesto
  • oregano do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę umyj, odpestkuj i pokrój w większe kawałki. Cebulę oraz czosnek umyj i posiekaj. Oregano opłucz i poodrywaj listki.

  2. W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dodaj paprykę oraz oregano i podsmaż.

  3. Zalej całość bulionem, zagotuj i duś pod pokrywką ok. 25 minut.

  4. Zmiksuj zupę blenderem, dopraw solą, pieprzem cayenne i octem.

  5. Wlej krem do nagrzanych talerzy. Do każdej porcji dodaj pół łyżki pesto, klika plasterków posiekanych oliwek i gałązki oregano.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń