Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pora"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Pory umyj, pokrój w krążki. Masło klarowane (1-2 łyżki stop w rondlu), podduś pory. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do porów, podsmaż na półmiękko. Zalej bulionem, ugotuj.
Zupę zmiksuj na gładką masę. Przypraw do smaku solą. Posyp grzankami, udekoruj marchewką, natką i śmietaną.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie