Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z serem frontiera blue i gruszkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Nać selera odłóż do dekoracji, jego łodygę i gruszki umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Zalej niewielką ilością wody i gotuj 15 minut. Ostudź, zmiksuj na gładki krem.
Do purée selerowo-gruszkowego dodaj bulion oraz 2/3 pokruszonego sera. Mieszając, podgrzewaj, aż ser się stopi. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Schłódź.
Dodaj śmietanę. Udekoruj listkami selera i kawałkami sera.
RADA: Zupę posyp suszonym różowym pieprzem. Jest smaczna także na zimno.Źródło: Olivia