Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni nie ma nic lepszego niż porcja gorącej zupy...
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1671
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 719
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1671
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 719
Składniki
W sporym garnku rozgrzać olej, podsmażyć na rumiano pokrojony w kostkę boczek. W międzyczasie cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę. Boczek wyciągnąć z garnka, odłożyć. Na tym samym tłuszczu smażyć przez kilka minut pokrojone wcześniej warzywa.
Dodać soczewicę, liście laurowe i ziele angielskie, wlać bulion. Gotować pod przykryciem, na niewielkim ogniu przez 50-60 minut, do miękkości soczewicy.
Gdy soczewica jest miękka, zupę zdjąć z ognia i częściowo zmiksować (usunąć wcześniej liście laurowe). Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odłożony boczek. Zupę podawać z łyżką crème fraîche.