Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalny powrót do lat dziecięcych i zup z robionymi kluseczkami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113175
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 598
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1000
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 682
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113175
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 598
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1000
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 682
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Schab pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić cebulę, chwilę smażyć , dodać schab , doprawić solą i pieprzem, smażyć 15 minut.
Do garnka włożyć warzywa zalać 1 1/3 litra wody, zagotować , dodać liść laurowy, ziele angielskie, oregano, doprawić solą, gotować 20 minut, dodać podsmażony schab i gotować 10 minut.
Gdy gotuje się zupa ,do miseczki wsypać mąkę, wbić jajko, dodać szczyptę soli, zagnieść ciasto. Na gotującą się zupę , skubać małe kluseczki i wrzucać do niej, całość gotować 3 minuty, doprawić śmietaną i pieprzem i gotować 2 minuty. Przed podaniem posypać natką pietruszki.