Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalny powrót do lat dziecięcych i zup z robionymi kluseczkami.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 16
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 657
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 107
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 16
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 657
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 107
Składniki
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Schab pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić cebulę, chwilę smażyć , dodać schab , doprawić solą i pieprzem, smażyć 15 minut.
Do garnka włożyć warzywa zalać 1 1/3 litra wody, zagotować , dodać liść laurowy, ziele angielskie, oregano, doprawić solą, gotować 20 minut, dodać podsmażony schab i gotować 10 minut.
Gdy gotuje się zupa ,do miseczki wsypać mąkę, wbić jajko, dodać szczyptę soli, zagnieść ciasto. Na gotującą się zupę , skubać małe kluseczki i wrzucać do niej, całość gotować 3 minuty, doprawić śmietaną i pieprzem i gotować 2 minuty. Przed podaniem posypać natką pietruszki.