Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2702
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3088
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2702
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3088
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę przyprawy warzywnej i tak gotować do miękkości. Dodać serki topione i mieszać, by się rozpuściły. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w kostkę. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i zeszklić. Po chwili dodać do niej ogórki i całość razem podsmażyć, aż ogórki staną się miękkie. Po chwili smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażone ogórki z cebulą i czosnkiem dodać do zupy. Dodać także posiekany koperek. Całość wymieszać i zagotować, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.