Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę przyprawy warzywnej i tak gotować do miękkości. Dodać serki topione i mieszać, by się rozpuściły. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w kostkę. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i zeszklić. Po chwili dodać do niej ogórki i całość razem podsmażyć, aż ogórki staną się miękkie. Po chwili smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażone ogórki z cebulą i czosnkiem dodać do zupy. Dodać także posiekany koperek. Całość wymieszać i zagotować, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.