Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 136
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7650
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 136
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7650
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę przyprawy warzywnej i tak gotować do miękkości. Dodać serki topione i mieszać, by się rozpuściły. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w kostkę. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i zeszklić. Po chwili dodać do niej ogórki i całość razem podsmażyć, aż ogórki staną się miękkie. Po chwili smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażone ogórki z cebulą i czosnkiem dodać do zupy. Dodać także posiekany koperek. Całość wymieszać i zagotować, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.