Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8391
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4615
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8391
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4615
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 660
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę przyprawy warzywnej i tak gotować do miękkości. Dodać serki topione i mieszać, by się rozpuściły. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w kostkę. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i zeszklić. Po chwili dodać do niej ogórki i całość razem podsmażyć, aż ogórki staną się miękkie. Po chwili smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażone ogórki z cebulą i czosnkiem dodać do zupy. Dodać także posiekany koperek. Całość wymieszać i zagotować, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.