Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa powstała całkowicie przez przypadek, ale jest bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa i lekko strawna.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1428
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1428
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Na początek musimy zagotować 2 litry wody. Wlać ja do garnka i od razu dodać kostki rosołowe. Wymieszać, aż się rozpuszczą, po czym odstawić do całkowitego wystygnięcia.
W międzyczasie pociąć do małej miseczki szczypiorek, natkę pietruszki i koperek.
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Kiedy wywar już wystygnie ulać z niego szklankę. Wlać go do miseczki i dodać trochę śmietany i 3 łyżki mąki. Energicznie mieszać.
Na palniku postawić garnek z wywarem. Dodać wędzone mięso, ziemniaki oraz wlać ulany poprzednio wywar z miseczki. Ciągle mieszają, aby się nie ścięło.
Kiedy już wymieszamy wsypać zioła, dodać szyptę bazylii i szczyptę ziół prowansalskich.
Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą już miękkie.
Zamiast ziemniaków możemy dodać grzanki, ale dopiero przy podawaniu zupy.
Smacznego:)