Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa zorro pomidorro"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 92
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 92
Składniki
Rosół zagotuj. Włoszczyznę oczyść, pokrój w paski (odrzuć kapustę), dodaj do gorącego wywaru.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Papryki umyj i potnij na mniejsze kawałki.
Wraz z pomidorami wrzuć do wywaru. Gotuj ok. 10 minut.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, ocet jabłkowy i przecier pomidorowy. Dopraw przyprawami.
Zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na gładki krem.
Rozlej do miseczek, dodaj po łyżce śmietany.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV