Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa zorro pomidorro"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13303
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1516
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14640
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6036
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13303
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1516
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14640
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6036
Składniki
Rosół zagotuj. Włoszczyznę oczyść, pokrój w paski (odrzuć kapustę), dodaj do gorącego wywaru.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Papryki umyj i potnij na mniejsze kawałki.
Wraz z pomidorami wrzuć do wywaru. Gotuj ok. 10 minut.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, ocet jabłkowy i przecier pomidorowy. Dopraw przyprawami.
Zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na gładki krem.
Rozlej do miseczek, dodaj po łyżce śmietany.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV