Do góry

Zupy Przepis na:

Zupka pomidorowa

Zupka pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 613

Dodano:

Odsłon: 2456

Kolejna zupka w cyklu "kuchnia dla malucha". Przedstawiam tu przepisy dla dzieci powyżej roku ale jeśli dziecko nie wykazuje alergii można dawać też takie zupy młodszym maluchom.

Składniki

  • przecier pomidorowy
  • śmietana
  • makaron
  • sól
  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • mąka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy 1/2l wody, wrzucamy warzywa, lekko solimy i wrzucamy garść makaronu (akurat miałam świderki). Gotujemy do miękkości. Dodajemy ok. 3 łyżeczek przecieru pomidorowego (można użyć własnej roboty ale mojej malej nic nie jest po kupnym więc używam takiego). Gotujemy chwilę, w osobnym garnuszku rozrabiamy z odrobiną wody ok. łyżeczkę mąki, dodajemy do tego łyżkę śmietany, mieszamy i hartujemy gorącą zupą. Wlewamy wszystko do garnka z zupką i mieszamy. Zagotowujemy. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń