Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupka w cyklu "kuchnia dla malucha". Przedstawiam tu przepisy dla dzieci powyżej roku ale jeśli dziecko nie wykazuje alergii można dawać też takie zupy młodszym maluchom.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 553
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16828
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 608
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 553
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16828
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 608
Składniki
Zagotowujemy 1/2l wody, wrzucamy warzywa, lekko solimy i wrzucamy garść makaronu (akurat miałam świderki). Gotujemy do miękkości. Dodajemy ok. 3 łyżeczek przecieru pomidorowego (można użyć własnej roboty ale mojej malej nic nie jest po kupnym więc używam takiego). Gotujemy chwilę, w osobnym garnuszku rozrabiamy z odrobiną wody ok. łyżeczkę mąki, dodajemy do tego łyżkę śmietany, mieszamy i hartujemy gorącą zupą. Wlewamy wszystko do garnka z zupką i mieszamy. Zagotowujemy. Smacznego.