Kolejna zupka w cyklu "kuchnia dla malucha". Przedstawiam tu przepisy dla dzieci powyżej roku ale jeśli dziecko nie wykazuje alergii można dawać też takie zupy młodszym maluchom.
Zupka pomidorowa
Składniki
- przecier pomidorowy
- śmietana
- makaron
- sól
- 1/2 marchewki
- 1/4 pietruszki
- mąka
Składniki
- przecier pomidorowy
- śmietana
- makaron
- sól
- 1/2 marchewki
- 1/4 pietruszki
- mąka

Etapy przygotowania
Zagotowujemy 1/2l wody, wrzucamy warzywa, lekko solimy i wrzucamy garść makaronu (akurat miałam świderki). Gotujemy do miękkości. Dodajemy ok. 3 łyżeczek przecieru pomidorowego (można użyć własnej roboty ale mojej malej nic nie jest po kupnym więc używam takiego). Gotujemy chwilę, w osobnym garnuszku rozrabiamy z odrobiną wody ok. łyżeczkę mąki, dodajemy do tego łyżkę śmietany, mieszamy i hartujemy gorącą zupą. Wlewamy wszystko do garnka z zupką i mieszamy. Zagotowujemy. Smacznego.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 115

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 62

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 778
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3651
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 115

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 62

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 778
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3651



Składniki
- przecier pomidorowy
- śmietana
- makaron
- sól
- 1/2 marchewki
- 1/4 pietruszki
- mąka
Zagotowujemy 1/2l wody, wrzucamy warzywa, lekko solimy i wrzucamy garść makaronu (akurat miałam świderki). Gotujemy do miękkości. Dodajemy ok. 3 łyżeczek przecieru pomidorowego (można użyć własnej roboty ale mojej malej nic nie jest po kupnym więc używam takiego). Gotujemy chwilę, w osobnym garnuszku rozrabiamy z odrobiną wody ok. łyżeczkę mąki, dodajemy do tego łyżkę śmietany, mieszamy i hartujemy gorącą zupą. Wlewamy wszystko do garnka z zupką i mieszamy. Zagotowujemy. Smacznego.
Fajne te ogórki :)