Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupka w cyklu "kuchnia dla malucha". Przedstawiam tu przepisy dla dzieci powyżej roku ale jeśli dziecko nie wykazuje alergii można dawać też takie zupy młodszym maluchom.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12358
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12358
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 836
Składniki
Zagotowujemy 1/2l wody, wrzucamy warzywa, lekko solimy i wrzucamy garść makaronu (akurat miałam świderki). Gotujemy do miękkości. Dodajemy ok. 3 łyżeczek przecieru pomidorowego (można użyć własnej roboty ale mojej malej nic nie jest po kupnym więc używam takiego). Gotujemy chwilę, w osobnym garnuszku rozrabiamy z odrobiną wody ok. łyżeczkę mąki, dodajemy do tego łyżkę śmietany, mieszamy i hartujemy gorącą zupą. Wlewamy wszystko do garnka z zupką i mieszamy. Zagotowujemy. Smacznego.