Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy ze swojego kurczaka o wiele bardziej smakują i mają dużo oczek.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 513
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9752
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 513
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9752
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Składniki
Do garnka wlać około 2 litrów wody dodać ćwiartki podzielone na części (miałam już mrożone), wykroić marchew, chwilę pogotować
Następnie dodać pokrojony liść pora i selera oraz ziela angielskie i liście laurowe, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już wystarczająco miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę
Oraz ryż i również gotować na wolnym ogniu
do czasu miękkości ziemniaków i ryżu.
Gdy ziemniaki z ryżem są już miękkie dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki,
Zagotować.