Do góry

Zupy Przepis na:

Żurek na zakwasie

Żurek na zakwasie

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 71

Dodano:

Odsłon: 37

wywar na Żurek najlepszy na kościach bądź żeberkach wędzonych.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żurek na zakwasie

Przygotowanie

  1. 0.5 żeberek wędzonych
    1 cebula
    kilka ząbków czosnku
    majeranek,sól,pieprz,kostka rosołowa

  2. Żeberka myjemy pod bieżącą wodą,wrzucamy do garnka dodajemy wszystkie przyprawy oraz cebule z czosnkiem.Gotujemy na wolnym ogniu.Tak oto żeberka wyciągamy,jeśli mamy zakwas swojski dodajemy do do wywaru i zagotowujemy 3 min do zagęszczenia. gotujemy jajka i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń