Siódmy odcinek "Bake off - Ale ciacho!"

Wielkanocne świętowanie nie ominie również programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Uczestnicy przygotują apetyczne wypieki, które zwykle serwują bliskim w czasie świąt.

W szóstym odcinku w kuchni "Bake off - Ale Ciacho!" na dobre zagościła wiosna. Tematem odcinka były lekkie jak piórko bezy - idealne na wiosenne przyjęcie w ogrodzie. Ich przygotowanie tylko pozornie mogło wydawać się łatwe. Zamienienie białek w delikatny i kruchy deser to zadanie, które często przerasta nawet bardzo doświadczonych kucharzy, tymczasem większość uczestników programu poradziła z nim sobie koncertowo.

W pierwszej konkurencji juror, Krzysztof Ilnicki, poprosił zawodników o przygotowanie słynnej Pawlowej w wersji bufetowej. Te niewielkie desery, fantastycznie sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach, jako szybka i smaczna przekąska.

Zobacz też: Bufetowa Pawlowa - przepis z "Bake Off..."

Druga konkurencja była szansą na rehabilitację dla zawodników, którym przygotowanie bezy nie powiodło się w pierwszym zadaniu. Tym razem uczestnicy musieli przygotować eleganckie desery bezowe,  a jedyne ograniczenie miała stanowić ich wyobraźnia. Obronną ręką z tego starcia wyszła Justyna, której wypiek zachwycił jurorkę Gosię Molską. Niestety, z programem musiała pożegnać się Dorota Habdas.

Zobacz też: Wakacje w tropikach - przepis z "Bake Off..."

Co wydarzy się w kolejnym odcinku?

Siódmy odcinek "Bake Off - Ale Ciacho!" przyniesie garść wielkanocnych inspiracji, a babeczki wielkanocne i mazurki zdominują kuchnię . Amatorzy wypieków wykażą się talentem, kreatywnością i znajomością technik cukierniczych, a jurorzy - jak zwykle - postawią poprzeczkę wysoko.

Do grona sędziów zaproszony zostanie gwiazdor serialu "Rodzinka.pl" Mateusz Pawłowski. Czy uczestnicy programu zachwycą go swoimi wypiekami? Jakim jurorem będzie młody aktor? I kto tym razem będzie musiał opuścić program? Odpowiedzi na te pytania poznacie już w świąteczny poniedziałek o 21.50!

Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1