Sezon na dynię

Nie masz pomysłu, jak wykorzystać duże zapasy cukinii? Doskonale sprawdzi się do przygotowania ciasta cytrynowego. Będzie pyszne, lekkie oraz dietetyczne, ponieważ cukinia jest niskokaloryczna, zawiera sporo witamin, minerałów i błonnika. Takie deser to również sposób na przemycenie większej ilości warzyw w codziennej diecie.

Polecane artykuły

Informacje Zamień chleb na warzywne gofry. Sycą na długo, można jeść na diecie

Pieczywo to podstawa polskiego stołu, ale co jeść zamiast chleba, gdy chcesz zredukować kalorie i węglowodany? Warzywne gofry to odpowiedź, która z...

1
Informacje Desery ze świeżymi figami. Wyjątkowy smak i nietypowe połączenia

Świeże figi w deserach potrafią zachwycić smakiem i aromatem. Ich delikatna słodycz świetnie komponuje się z wieloma składnikami, a nietypowe połąc...

1
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Zupa grzybowa z kaszą, polędwiczki w sosie kurkowym, tarta z figami

Jesień to czas, kiedy dania z grzybami smakują najlepiej. Wie o tym i Ewa Wachowicz, dlatego w 554. odcinku swojego autorskiego programy przygotuje...

3
Informacje Śniadanie, które możesz przygotować wieczorem. 4 przepisy na sycący początek dnia

Czy śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia? Dietetycy są zgodni – tak! Problem w tym, że rano zazwyczaj brakuje nam czasu na przygotowanie...

3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...

Odsłon: 17174

30 min
13
30 min
8
>60 min
5
Pieczywo Bułeczki-dyni na Halloween!

Bułeczki z ciasta drożdżowego, formowane w kształcie małych dyniek. Są miękki...

Odsłon: 204

>60 min
1