Grill - temat specjalny

Dzisiaj rusza druga edycja „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”!

„Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” powraca! Będzie jeszcze bardziej piekielnie! Po wielkim sukcesie pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen" przyszedł czas na drugą odsłonę największego kulinarnego show w Polsce!

W nowej edycji największego kulinarnego show w Polsce zobaczymy 16, a nie tak jak dotychczas 14 uczestników. Wśród nich m.in. Piotr Ogiński - znany z pierwszej edycji programu "TOP Chef" vloger, który dał się we znaki zarówno uczestnikom, jak i jurorom wspomnianego programu. Razem z Piotrem w drużynie zobaczymy także Mariusza Adama Ryjka. Widzowie mogą go kojarzyć z programu "You Can Dance", w którym wystąpił jakiś czas temu. Sama Kinga Rusin rozpływała się wówczas nad jego... muskulaturą. - Masz bardzo fajne bicepsy - wyznała dziennikarka w szóstej edycji tanecznego show. O 100 tysięcy złotych oraz pracę w Atelier Amaro zawalczy także niedoszły ksiądz Waldemar Sieminiak oraz finalistka Miss Pomorza 2014 Paulina Kantak, która na co dzień jest właścicielką restauracji. Poniżej przedstawiamy krótkie opisy 14 nowych uczestników. Pozostałą dwójkę poznamy już dzisiaj.

Drużynę czerwoną tworzyć będą:

Joanna Popko - Warszawa - 34 lata. Szczęśliwa żona i matka dwóch synów. Pracuje w rodzinnej firmie spedycyjnej. Jej największe pasje to gotowanie, jazda konna i fitness. Potrafi odnaleźć się w każdej sytuacji. Zawsze uśmiechnięta, głośna i wszędzie jej pełno. Sprawia wrażenie twardej babki, ale w rzeczywistości jest bardzo wrażliwa. Udział w "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" traktuje jako życiową przygodę.

Karolina Rudolf - Opole - 22 lata. Mama 3-letniej Zuzi. Bardzo cicha i nieśmiała. Zawsze trzyma się na uboczu. Zamiast imprez woli czytać książki. Uwielbia spać. Panicznie boi się pająków. Jej uśmiech potrafi rozbroić nawet największego twardziela. Nigdy nie gotowała zawodowo.
Halina Miszewska - Pinczyn - 26 lat. Naprawdę ma na imię Bernadetta, ale woli kiedy mówi się do niej Halina. Na co dzień pracuje w hurtowni spożywczo-przemysłowej. Bardzo spokojna i ułożona. Nie daje się wyprowadzić z równowagi. Nie lubi intryg i obgadywania za plecami. Prowadzi zdrowy tryb życia. Z wykształcenia pedagog. Ma też licencjat z administracji publicznej. Zafascynowana Januszem Korczakiem. Samotna. Myśli o adopcji dziecka.

Monika Dąbrowska - Szczytno - 26 lat. Od zawsze marzy o gotowaniu. Ze względu na tatuaże i kolczyki nie została przyjęta do szkoły gastronomicznej. Miłośniczka m.in. kitesurfungu, surfingu, snowboardu i siłowni. Od niedawna zafascynowana także crossfitem. Twardo stąpa po ziemi. Mimo, iż twierdzi, że daje się łatwo wyprowadzić z równowagi, dała się poznać jako jedna z najbardziej zrównoważonych osób w drugiej edycji "Hell's Kitchen". Potrafi rozwiązywać konflikty i nie boi się mówić prawdy prosto w oczy. Kocha spać, denerwuje ją zazdrość i zawiść. Marzy się jej sława i możliwość ugotowania zdekonstruowanej kiełbasy z cebulą szefowi Wojciechowi Modestwo Amaro.
Renata Marona - Zabierzów - 46 lat. Jest stomatologiem i vlogerką. Szczęśliwa żona i matka 15-letniego syna. Uprawia jogę i gra w tenisa. Niepoprawna optymistka. Przed laty wygrała walkę
z nowotworem. Jest systematyczna i bardzo dobrze zorganizowana. Uwielbia piec ciasta. Ma lęk wysokości. Jest bardzo wrażliwa i czasem zdarza się jej popłakać. Jest niezwykle ciepła i przyjaźnie nastawiona do wszystkich.
Paulina Kantak - Słupsk - 24 lata. Finalistka Miss Pomorza 2014. Posiada wykształcenie hotelarsko-gastronomiczne i studiuje na czwartym roku prawa. Od trzech lat jest właścicielką restauracji, którą zrewolucjonizowała Magda Gessler. Twierdzi, że w kuchni potrafi zrobić wszystko. W pracy zimna i zawodowa. Kiedy trzeba, potrafi krzyknąć. Marzy o własnym programie kulinarnym.
Anna Pastuszka - Częstochowa - 22 lata. Blogerka kulinarna. Matka 2-letniego synka. Odstresowuje ją pieczenie ciast. Jest bardzo pewna siebie. Lubi rządzić. Ma niewyparzony język. Często konfliktuje się z innymi. Bardzo dobrze radzi sobie w kuchni. Typ wojowniczki. Od trzech lat bezrobotna. Wierzy, że dzięki programowi jej życie zmieni się na lepsze.

W skład drużyny Niebieskiej wejdą:

Waldemar Sieminiak - Poznań - 42 lat. Z wykształcenia jest kucharzem. Po szkole poszedł do zakonu, w którym spędził półtora roku. Od szczęściu lat jest pracownikiem agencji ochrony. W programie szybko zdobył przydomek Steven Seagal. Marzy o byciu sławnym i pracy w profesjonalnej kuchni. Uważa też, że ma zadatki na aktora. Spokojny, stara się trzymać na uboczu. Boi się pająków. Lubi majsterkować i ma cztery koty.
Jonasz Papaj - Sosnowiec - 25 lat. Skończył zawodówkę gastronomiczną. Od wielu lat pracuje w gastronomii jako szef zmiany na grillu w jednej z restauracji. Pracował w Anglii. Imprezowicz. Bardzo dużo przeklina i bywa porywczy. Często gubi różne rzeczy, np. telefon, klucze, etc. Lokalny patriota. Gdziekolwiek jedzie, zawsze zabiera ze sobą T-shirt Zagłębia Sosnowiec. Jego wielkim marzeniem jest praca u boku Wojciecha Modesta Amaro.
Przemek Szocik - Koszalin - 24 lata. Sędzia piłkarski, a na co dzień pracownik sklepu spożywczego. Z wykształcenia technik technologii żywienia. Za wszelką cenę chce wygrać "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia". Nie przestaje gadać, co doprowadza niektórych do białej gorączki. Lubi imprezować. Jest singlem.

Mariusz Adam Ryjek - Gdynia - 28 lat. Z zawodu monter rusztowań w stoczni. Z wykształcenia technik organizacji usług gastronomicznych. Wystąpił w trzech edycjach programu "You Can Dance". Jego bicepsami zachwyciła się sama Kinga Rusin. Lubi być w centrum uwagi. Głośny imprezowicz. Niektórzy uważają go za osobę nieobliczalną. Biega, ćwiczy na siłowni i trenuje boks. Kobiety się
w nim kochają. Nienawidzi agresji i damskich bokserów. Jego sposobem na walkę ze stresem jest... robienie tulipanów z papieru. Uwielbia owoce morza. Jego marzeniem jest skok ze spadochronem i kąpiel nago pod wodospadem z ukochaną kobietą.
Maciej Obukowicz - Białystok - 25 lat. Przez 16 lat mieszkał w Stanach Zjednoczonych, gdzie studiował i pracował m.in. na stanowisku szefa kuchni w jednej z restauracji w Chicago. W USA skończył także kurs teatralny. Mimo iż sprawia wrażenie człowieka bez uczuć jest wrażliwy, ciepły i pomocny. Nie lubi się konfliktować, ale nie ma też problemu z wytknięciem błędów innym. Gra
w futbol amerykański w drużynie Lowlanders w Białymstoku. Ze względu na amerykański akcent, czasem trudno zrozumieć co mówi. Jego popisowym daniem jest stek. Marzy o własnej restauracji.
Piotr Ogiński - Radzionków - 27 lat. Uczestnik pierwszej edycji TOP Chefa. Nie był zbyt lubiany przez pozostałe osoby. Jest vlogerem kulinarnym. Każdy odcinek jego videobloga ogląda kilkadziesiąt tysięcy osób. Przez dziewięć lat pracował w Wielkiej Brytanii w różnych lokalach gastronomicznych. Pewny siebie. Uważa się za najlepszego kucharza i nie przestaje mówić, co często bywa bardzo męczące. Za wszelką cenę stara się przypodobać innym uczestnikom "Hell's Kitchen". Często mówi to, co chcą usłyszeć inni. Kiedy ktoś go zdenerwuje, potrafi rzucać rzeczami. Bardzo dużo przeklina. Chciałby wygrać program i otworzyć własną restaurację.
Przemysław Lewandowski - Szczecin - 21 lat. Technik informatyk. Z gastronomią związany od zawsze. Jego ojciec prowadził kilka restauracji, a obecnie ma prowadzi firmę cateringową przygotowującą posiłki dla dzieci w przedszkolach. Sam jednak nie ma zbyt dużego doświadczenia w pracy w kuchni. Lubi kiedy jego dziewczyna jest... o niego zazdrosna. Jest odważny, energiczny i niecierpliwy. Bardzo łatwo nawiązuje nowe znajomości i stara się błyszczeć w towarzystwie. Fan piłki nożnej i podróży, podczas których lubi poznawać nowe smaki.

 

Źródło: Informacja prasowa/Smaker.pl

1 2
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Muffinkowe babeczki z dżemem

Babeczki upiekłam na majówkę, przepis bardzo prosty i szybki , a babeczki sma...

Odsłon: 267

30 min
8
15 min
5
30 min
9

Polecane artykuły

Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

1
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

1
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

3
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

17