Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Gęsina z prażonym makiem, ciecierzyca w karmelu warzywnym, a może wege kaszanka lub królik faszerowany wątróbką i kasztanami w sosie musztardowym? Jesteście ciekawi jak smakują takie niecodzienne połączenia smaków? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się na Fine Dining Week

Fot. materiały prasowe

Fine Dining Week powraca w nowej odsłonie. Szefowie Kuchni specjalnie na Festiwal przygotowali unikalne dania spoza karty dzieląc się swoją filozofią gotowania. Poniżej podpowiadamy, które dania zdecydowanie warto spróbować!

Prawdziwa fuzja smaków!

Jesienna edycja Fine Dining Week potrwa od 17 listopada do 5 grudnia. Najwybitniejsi Szefowie Kuchni z wiodących restauracji w kraju zaserwują Gościom unikalne pięciodaniowe menu w specjalnej festiwalowej cenie 139 zł. Atrakcyjność każdego doświadczenia powoduje, że wybór jednej restauracji nie należy do najłatwiejszych. Do każdego menu Goście otrzymają festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water. Jakie zaskakujące połączenia smaków proponują restauracje? Sprawdźcie!

QUALE - ŁÓDŹ

W łódzkim Quale jedną z festiwalowych propozycji jest aromatyczny krem czosnkowy z podwędzanym podkarpackim twarogiem i zielonym jabłkiem. Więcej nie zdradzamy!

Chmielna - Trójmiasto (Gdańsk)

Jeśli będziecie nad morzem koniecznie zajrzyjcie do Chmielnej. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował udko z królika faszerowane króliczą wątróbka i kasztanami w sosie z musztardy dijon z sałatką z kopru włoskiego i jabłek Granny Smith.

Trzy Gęsi - Kraków

Listopad gęsiną stoi! Tę najlepszą spróbujecie w tematycznej, krakowskiej restauracji "Trzy Gęsi". W karcie dań noga z gęsi z dynią, burakiem i prażonym makiem. Kto się skusi?

Elixir by Dom Wódki - Warszawa

Stołeczny Elixir by Dom Wódki wszystkich miłośników mięsa zaprasza na konfitowaną golonkę, duszoną kapustę z pomidorami i koperkiem, pieczone ziemniaki na soli morskiej z sosem musztardowym!

Scena Kulinarna Art Restaurant - Silesia (Bytom)

Macie ochotę na zaskakujący deser? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się do Sceny Kulinarnej na Śląsku. Słodkie zakończenie festiwalowej uczty w opcji B to mus z palonej białej czekolady ze słonym karmelem i fasolą tonka oraz ciastem cygaretkowym.

Wszystkie propozycje festiwalowych restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl. Organizatorzy wraz z Szefami Kuchni z ponad siedemdziesięciu najwybitniejszych restauracji przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem. Szacuje się, że w wydarzeniu weźmie udział nawet 15 tysięcy Gości! Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, aby zapewnić sobie dostęp do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach. Partnerem transakcyjnym festiwalu jest marka Visa, dzięki której Goście skorzystają z rabatu -30zł.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Kiełbaski w cieście

Chrupiące, złociste ciasto drożdżowe i soczysta kiełbaska frankfurterka – ide...

Odsłon: 1479

>60 min
27
Ciasta Ciasto czekoladowe

Chciałabym podzielić się prostym i łatwym przepisem na pyszne ciasto czekolad...

Odsłon: 187

30 min
4
Desery Kruche ciasteczka kokosowe

Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...

Odsłon: 532

30 min
12
Śniadania Placuszki serowe z syropem

Dzisiejsze moje placuszki serowe przygotowałam na pożywne śniadanko. Podałam...

Odsłon: 159

15 min
4