Andrzejkowe przekąski Ewy Wachowicz

Mus z fasoli Tonka z karmelizowaną gruszką, sernik owczy z kruszoną bezą z popiołem, ciasto pietruszkowe a może lody z tymiankiem? To tylko kilka z wielu wyjątkowych deserów, których można skosztować w trakcie trwającego Fine Dining Week.

Fot. materiały prasowe

Oryginalne, lekkie, słone - sami zdecydujcie, dla którego tym razem warto zgrzeszyć. Poniżej prezentujemy top 5 deserów, których koniecznie trzeba spróbować w tej edycji Festiwalu.
Jesienna edycja Fine Dining Week potrwa do 5 grudnia, z tej okazji specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 139 zł (z Visa 30 zł rabatu), na wszystkich Gości czeka 5-daniowe, wyjątkowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water. Słodkim zwieńczeniem uczty są desery, które w wielu przypadkach mogą Was zaskoczyć. Z festiwalowego menu wybraliśmy TOP 5 słodkich pozycji, które nie tylko dobrze się prezentują, ale także nieziemsko smakują! Sprawdźcie!

Quale - Łódź

W łódzkim Quale propozycją festiwalowego deseru jest mus z fasoli Tonka z karmelizowaną gruszką i prażynką orzechową. Więcej nie zdradzamy!

62 Bar & Restaurant - Poznań

Jeśli będziecie w Poznaniu koniecznie zajrzyjcie do 62 Bar & Restaurant. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował dwie wersje menu. W opcji A czeka na Was sernik z owczego twarogu z czarnym czosnkiem, kruszoną bezą z popiołem, kremem cytrynowym oraz żelką kawową!

Dworek New Restaurant - Silesia (Bielsko-Biała)

Dworek New Restaurant zaprasza Gości na mleko migdałowe z kajmakiem, malinowym żelem, lodami z tymiankiem oraz ciastkiem owsianym. Kto się skusi?

Mercato - Trójmiasto (Gdańsk)

Gdańskie Mercato wszystkich miłośników nietuzinkowych słodkości zaprasza na petit four w postaci galaretki grejpfrut-lawenda oraz financiera pistacjowego!

Stara Wozownia - Pałac Mała Wieś - Warszawa

Późna jesień to zdecydowanie sezon na jabłka. Tych najlepszych, wprost z pałacowego sadu skosztujecie w festiwalowym menu Starej Wozowni!

Wszystkie propozycje festiwalowych restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl. Organizatorzy wraz z Szefami Kuchni z ponad siedemdziesięciu najwybitniejszych restauracji przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem. Szacuje się, że w wydarzeniu weźmie udział nawet 15 tysięcy Gości! Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, aby zapewnić sobie dostęp do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach. Partnerem transakcyjnym festiwalu jest marka Visa, dzięki której Goście skorzystają z rabatu -30zł.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik cytrynowy

Sernik cytrynowy to pyszne ciasto łączące w sobie słodycz i kwaskowatość owoc...

Odsłon: 917

30 min
5
Śniadania Lane kluski na mleku

Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...

Odsłon: 513

15 min
3
30 min
5
Napoje Koktajl cytrynowo - miętowy

Taki koktajl proponuję na drugie śniadanie. Jest zdrowy i pożywny. Polecam

Odsłon: 87

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Warzywne smarowidła do chleba. Zdrowsze i pożywniejsze od wędlin

Znudziły ci się kanapki z masłem, żółtym serem i szynką? Koniecznie zrób pastę warzywną. Przepisów na tego typu przysmaki jest cała masa - poniżej...

2
Ewa gotuje Szybkie dania na każdą okazję. Ewa Wachowicz zachwyca nowymi przepisami

W 527. odcinku programu "Ewa Gotuje" autorka programu zaprezentowała proste i efektowne przepisy, które przygotujecie z łatwo dostępnych i niedrogi...

2
Informacje Co zrobić na obiad z karkówki? Takich przepisów nie masz w swoim notatniku

Karkówka to jedno z najczęściej przygotowywanych mięs w polskich domach, uwielbiane za swoją soczystość i wszechstronność. Wiele osób ma swoje ulub...

14
Informacje Sałatki na śniadanie. Poprawiają pracę mózgu, sycą na długo i są smaczne

Sałatki na śniadanie to idealny sposób na rozpoczęcie dnia, który zapewni mnóstwo energii i witamin. Oparte na świeżych warzywach, owocach, pełnowa...

3