Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mozna podac na swiateczny stol wielkanocny lub do kanapek lub zamiast mielonego
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Składniki
Miesko mielone ok 1200 gram jajko cale surowe 3 jajka ugotowane na twardo mloda cebulka ze szczypiorem plastry boczku okolo 16 sztuk cienko ukrojonych sol,pieprz,troche Vegety do smaku zolty ser w plastrach 2 zabki czosnku lub lyzeczka chrzanu 1 bulka namoczona w wodzie lub mleku. Tluszcz do smarowania foremki
3 jajka ugotowac na twardo. .Miesko mielone wymieszac z sola,pieprzem,Vegeta,chrzanem lub drobno pokrojonym czosnkiem,szczypiorkiem,1 jajem surowym,bulka .Wylozyc do foremki posmarowanej tluszczem-ja smaruje smalcem .Nastepnie do foremki wykladamy plastry boczku,aby zakryc boki-plastry maja zwisac na zewnatrz foremki.Na plastry wykladamy wyrobione mieso-ok 1/3miesa.kladziemy na to 3 jaja ugotowane(zamiast jaj-moze byc jakas wedlina,ser zolty,wedlug naszej weny tworczej :) na to wykladamy reszte miesa,ladnie formujemy,aby przylegalo do bokow foremki,zawijamy "zwisajacymi plastrami boczku i wkladamy do piekarnika.Pieczemy okolo 55min na obiegu i 160st C. Smacznego