Najlepsze przepisy na ogórki

Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami znakomitymi przepisami, które zachwycą mięsożerców oraz wegetarian.

Zapowiedź 511. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie przyrządzić białą kiełbasę. Wędlina będzie w dwóch wersjach – marynowana w przyprawach i jasnym piwie oraz w folii aluminiowej, z sosem BBQ i cebulą. Ponadto na żywym ogniu upiecze coś dla tych, którzy mięsa nie jedzą – steki z kalafiora. To wszystko zostanie podane z domowym chlebem na zakwasie oraz własnoręcznie przygotowaną musztardą.

Na deser Ewa zaproponuje ciasteczka bazujące na kleiku ryżowym – z powidłami i blanszowanymi migdałami.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 511. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki Sos farmerski do sałatek

Prosty sos majonezowo -śmietanowy z czosnkiem i dużą garścią ziół: koperku, s...

Odsłon: 172

15 min
2
Sałatki Surówka z kapusty z sosem farmerskim

Prosty sos majonezowo -śmietanowy z czosnkiem i dużą garścią ziół: koperku, s...

Odsłon: 1192

30 min
6
60 min
3
30 min
3
Desery Wiśniowy lodowiec

Ciasto/deser bez pieczenia. Z wykorzystaniem wiśni/pulpy wiśniowej, która z...

Odsłon: 672

30 min
16

Polecane artykuły

Informacje Jest niskokaloryczny, ma dużo błonnika. Dlaczego warto jeść agrest i jak go wykorzystać w kuchni

Dla jednych owoce te są zbyt kwaśne, dla innych to kwintesencja letniego smaku. Agrest, bo o nim mowa, kryje w sobie mnóstwo właściwości prozdrowot...

0
Informacje Obiady do słoika na wyjazd. Co zabrać na wakacje pod namiotem, biwak lub wycieczkę?

Ze względu na inflację i wzrost cen, coraz więcej Polaków odwołuje wakacje lub szuka niskobudżetowych rozwiązań. Jednym ze sposobów na zaoszczędzen...

24
Informacje Straszyły w PRL-u, a dziś są popularne. Kanapka z metką czy mortadelą?

Mięsne wyroby w PRL-u pozostawiały wiele do życzenia. Jednocześnie były rzadko dostępne, więc gdy już się pojawiały, każdy ich próbował. Czy pamięt...

9
Informacje Prawie bez kalorii, samo zdrowie. Domowe dżemy z zamiennikiem cukru

Alternatywy dla tradycyjnych, przesyconych przetworów stają się coraz bardziej popularne. Jedną z nich jest ksylitol - naturalny słodzik o niskiej...

19