Tym razem Ewa Wachowicz zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Zacznie od domowej sałatki z kapusty białej, papryki, cebuli, marchewki, pomidorów i ogórków – wszystko dobrze przyprawi, podgotuje i przełoży do słoików.
Następnie zrobi kapuśniak – dość nietypowy, bo na kapuście włoskiej.
To naprawdę znakomita i bardzo szybka w przygotowaniu zupa. Szybka, bo na delikatnym warzywie, którego nie trzeba długo gotować
- mówi Ewa Wachowicz.
Na drugie danie będą udka kurczaka w pikantnej marynacie, zapieczone na kapuście kiszonej.
Z kolei na deser autorka programu upiecze kruche ciasto z masą orzechową i polewą z czekolady. Podpowie też co zrobić, żeby nasz organizm łatwiej przyswajał różnego rodzaju orzechy czy migdały, które na co dzień są znakomitą przekąską między posiłkami.
„Ewa gotuje" odcinek 462 - emisja w sobotę 22 października o godzinie 10:10 w Polsacie oraz Polsat Go!