Przedwiosenna odnowa - najlepsze przepisy

Tym razem Ewa Wachowicz zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Będzie nietypowy przepis na kapuśniak, kurczak zapiekany w kapuście, sałatka obiadowa i znakomite ciasto z masą orzechową.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Tym razem Ewa Wachowicz zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Zacznie od domowej sałatki z kapusty białej, papryki, cebuli, marchewki, pomidorów i ogórków – wszystko dobrze przyprawi, podgotuje i przełoży do słoików.

Następnie zrobi kapuśniak – dość nietypowy, bo na kapuście włoskiej. 

To naprawdę znakomita i bardzo szybka w przygotowaniu zupa. Szybka, bo na delikatnym warzywie, którego nie trzeba długo gotować

- mówi Ewa Wachowicz.

Na drugie danie będą udka kurczaka w pikantnej marynacie, zapieczone na kapuście kiszonej. 

Z kolei na deser autorka programu upiecze kruche ciasto z masą orzechową i polewą z czekolady. Podpowie też co zrobić, żeby nasz organizm łatwiej przyswajał różnego rodzaju orzechy czy migdały, które na co dzień są znakomitą przekąską między posiłkami. 

„Ewa gotuje" odcinek 462 - emisja w sobotę 22 października o godzinie 10:10 w Polsacie oraz Polsat Go!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Desery Tarta marcepanowo-czekoladowa

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...

Odsłon: 1817

>60 min
11
Przekąski Serowa przekąska

Pyszna do pracy lub dziecku do szkoły na drugie śniadanie.

Odsłon: 179

30 min
3