Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim ogrodzie. Pierwszą z potraw, która powstanie na świeżym powietrzu, będzie talerz śródziemnomorski, czyli wariacja na temat włoskiej sałatki caprese (w bazowej wersji składa się z pokrojonej w plasterki mozzarelli, pomidorów i bazylii, a doprawiona jest solą i oliwą – Ewa wzbogaci ją o kolejne produkty).
 
        Po śródziemnomorskiej przystawce kulinarnie przeniesiemy się do Indii! Autorka programu przygotuje curry – jedną z najbardziej znanych hinduskich potraw, od lat chętnie przyrządzaną przez kucharzy na całym świecie.
Na deser Ewa zaproponuje deskę słodkości – z dużą ilością domowej czekolady. Zrobi też domowy syrop miętowy.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”? 
Są dostępne na PolsatBoxGo » 
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 515. odcinek
Opracowała: Redakcja Smaker.pl
 
             
              
             
             
                     
                     
             
                     
             
                     
             
                     
             
             
            