Fot. Jarosław Antoniak/ MW MEDIA
1. Moja ulubiona potrawa to... sałatka à la Pati: sałata/szpinak/rukola/mix sałat + rodzynki/morwa suszona + nerkowce + słonecznik + surowe pieczarki + świeża papaja + do tego sos z mango à la Pati :)
2. Najlepsza przekąska to... plasterek arbuza na plasterku parmezanu. Mniam!
3. 3 rzeczy bez których nie mogę się obejść przy gotowaniu... podjadanie, podjadanie i podjadanie:)
4. Moja pierwsza książka kucharska to... Pippi Langstrumpf :) Serio, nie znam się na książkach kucharskich:)
5. Moje największe kulinarne odkrycie to... kuchnia raw food.
6. Nigdy nie zjem... mięsa.
7. Ulubiona potrawa z dzieciństwa... naleśniki z nutellą!
8. Dodatek, którego nigdy nie zabraknie w mojej kuchni... oliwa z oliwek!
9. Restauracja, do której mogę chodzić codziennie... tylko moja osobista kuchnia domowa! adresu nie zdradzę :)
10. Jeśli coś mocniejszego, to poproszę... tequila z pomarańczą i cynamonem!
11. Najlepsza piosenka do gotowania to... podcast kolejnego odcinka programu "Biosfera" w radio Tok Fm:)
Zobacz, dlaczego Pati ścięła włosy:
Pati Sokół to artystka, wokalistka i felietonistka. Skończyła studia psychologiczne i aktorskie w Szkole Aktorskiej Haliny i Jana Machulskich. Posiada unikalny głos, jakim jest sopran koloraturowy. Już jako 9-latka wraz z Ryszardem Rynkowskim nagrała piosenkę dla Fundacji „Serce za uśmiech".
Nieustannie związana z muzyką. W październiku 2011 została przyjęta do grona studentów legendarnego Setha Riggsa, nauczyciela Michaela Jacksona, Stevie Wondera i wielu innych wybitnych artystów.
Pobyt w Los Angeles zaowocował trzema singlami Pati, w których zagrali m.in. Maciej Stuhr i Weronika Rosati.
Niedawno artystka wzięła udział w niecodziennym wydarzeniu artystycznym pd. „Addiction", które odbyło się 31 stycznia na deskach Teatru Wielkiego. Na koniec performance'u wymyślonego przez Piotra Hulla, traktującego o uzależnieniu od muzyki i tatuaży, Pati ogoliła włosy na znak jedności z przyjaciółką cierpiącą na raka.
Zobacz też 11 pytań do Ady Fijał. Kliknij!