11 pytań do... Pati Sokół!

Pati Sokół to artystka i wokalistka. W maju pokaże autorski seans muzyczny pt. "Neverland", w którym udział wezmą m.in. Magda Różczka, Maciej Stuhr i Tomasz Kot. Nam zdradza sekrety swojej witariańskiej diety.

Fot. Jarosław Antoniak/ MW MEDIA


1. Moja ulubiona potrawa to... sałatka à la Pati: sałata/szpinak/rukola/mix sałat + rodzynki/morwa suszona + nerkowce + słonecznik + surowe pieczarki + świeża papaja + do tego sos z mango à la Pati :)

2. Najlepsza przekąska to... plasterek arbuza na plasterku parmezanu. Mniam!

3. 3 rzeczy bez których nie mogę się obejść przy gotowaniu... podjadanie, podjadanie i podjadanie:)

4. Moja pierwsza książka kucharska to... Pippi Langstrumpf :) Serio, nie znam się na książkach kucharskich:)

5. Moje największe kulinarne odkrycie to... kuchnia raw food

6. Nigdy nie zjem... mięsa.

7. Ulubiona potrawa z dzieciństwa... naleśniki z nutellą!

8. Dodatek, którego nigdy nie zabraknie w mojej kuchni... oliwa z oliwek!

9. Restauracja, do której mogę chodzić codziennie... tylko moja osobista kuchnia domowa! adresu nie zdradzę :)

10. Jeśli coś mocniejszego, to poproszę... tequila z pomarańczą i cynamonem!

11. Najlepsza piosenka do gotowania to... podcast kolejnego odcinka programu "Biosfera" w radio Tok Fm:)

 

Zobacz, dlaczego Pati ścięła włosy:

Pati Sokół to artystka, wokalistka i felietonistka. Skończyła studia psychologiczne i aktorskie w Szkole Aktorskiej Haliny i Jana Machulskich. Posiada unikalny głos, jakim jest sopran koloraturowy. Już jako 9-latka wraz z Ryszardem Rynkowskim nagrała piosenkę dla Fundacji „Serce za uśmiech".

Nieustannie związana z muzyką. W październiku 2011 została przyjęta do grona studentów legendarnego Setha Riggsa, nauczyciela Michaela Jacksona, Stevie Wondera i wielu innych wybitnych artystów.

Pobyt w Los Angeles zaowocował trzema singlami Pati, w których zagrali m.in. Maciej Stuhr i Weronika Rosati.

Niedawno artystka wzięła udział w niecodziennym wydarzeniu artystycznym pd. „Addiction", które odbyło się 31 stycznia na deskach Teatru Wielkiego. Na koniec performance'u wymyślonego przez Piotra Hulla, traktującego o uzależnieniu od muzyki i tatuaży, Pati ogoliła włosy na znak jedności z przyjaciółką cierpiącą na raka.


Zobacz też 11 pytań do Ady Fijał. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim to bardzo efektowna i smaczna przekąska, której...

Odsłon: 1007

15 min
0
Dodatki bób z boczkiem

Bób posypany boczkiem oraz cebulką to doskonały letni smakołyk. Bób jest źród...

Odsłon: 26

30 min
1
Dania główne Pierogi ruskie

Pyszny pierogi które każdy pokocha .

Odsłon: 33

>60 min
2
30 min
6
Ciasta Brzoskwiniowa nuta

Delikatne, subtelne ciasto , pięknie wygląda i super smakuje.

Odsłon: 101

60 min
6
Dania główne Ogórki z papryką

Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...

Odsłon: 21602

60 min
33

Polecane artykuły

Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

5
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

1
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

24
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

320