Akademia Kulinarna Whirlpool. Gotuj na luzie!

Akademia Kulinarna Whirlpool powstała z myślą zarówno o entuzjastach, ale także sceptykach samodzielnego przygotowywania potraw, którym gotowanie kojarzy się głównie ze stresem, nerwową krzątaniną i nieudanymi daniami.

Warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie to przede wszystkim świetna okazja do dzielenia się pasją, wiedzą na temat produktów i najlepszych win z różnych zakątków świata, degustacji wykwintnych, kulinarnych dzieł sztuki, a także do poznawania nowych ludzi i czerpania inspiracji z ich doświadczeń. A wszystko to pod okiem cenionych szefów kuchni, wśród których niepodzielnie króluje Marco Ghia - włoski mistrz kuchni, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i gwiazda warsztatów kulinarnych w warszawskiej Soho Factory.

Radość, relaks i pyszne jedzenie w jednym

Kursy gotowania w Akademii są inspirowane kuchnią włoską. To nie tylko pyszne, efektowne i oryginalne dania, ale też szampańska atmosfera, dolce vita i włoska radość gotowania, wspólnie spędzony czas z najbliższymi, przyjaciółmi czy współpracownikami.

Korzystając z zaplecza Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie możesz zorganizować zarówno kameralne, rodzinne spotkanie (imieniny, urodziny, ważna rocznica), jak również dużą imprezę firmową dla swoich pracowników lub klientów biznesowych. W trakcie wspólnych przygód kulinarnych uczestnicy doskonalą swoje umiejętności pracy w zespole, uczą się współpracy, ocieplają wzajemne relacje. To doskonałe narzędzie integrujące pracowników, ale również chętnie wykorzystywane do promocji własnej firmy wśród potencjalnych kontrahentów.

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, to postać malownicza i nietuzinkowa. Jest stałym gościem na łamach prasy, radia i telewizji. Prowadzi też bloga. Pozostali członkowie zespołu Akademii Kulinarnej Whirlpool to równie doświadczeni szefowie kuchni, sommelierzy i uznani blogerzy, twórcy autorskich publikacji internetowych i książek. To prawdziwi pasjonaci, którzy chcą się dzielić miłością do jedzenia i edukować w zakresie świadomego odżywiania. Wszystko przy wybornym jedzeniu i starannie wyselekcjonowanym winie, w atmosferze nieskrępowanej zabawy i luzu.

Nie ma lepszego miejsca na imprezę, zarówno kameralną, jak i z rozmachem, premierę nowego produktu, książki kucharskiej, konferencję, prezentację czy degustację produktu.

Wygraj atrakcyjne nagrody. Weź udział w konkursie. Kliknij!

 

Z czym to się je, czyli jak zorganizować imprezę z Akademią Kulinarną Whirlpool?

Na kurs gotowania może zapisać właściwie każdy. Wystarczy wejść na stronę Akademii Kulinarnej Whirlpool, wybrać najbardziej interesującą nas tematykę lub termin warsztatów kulinarnych w Warszawie z ulubionym mistrzem kuchni, zarejestrować się, wypełniając krótką ankietę, dokonać opłaty minimum 3 dni przed planowanymi zajęciami i gotowe! Sukces w kuchni i łatwość gotowania podczas kursu gotowania zapewniają najwyższej klasy urządzenia marki Whirlpool oraz Kitchen Aid, a zajęcia odbywają się pełni urządzonej kuchni i jadalni.

Warsztaty trwają najczęściej 3-5 godzin, w ciągu dnia lub wieczorem. Optymalna liczba uczestników to ok. 20 - 24 osoby, ale możliwe są też większe i mniejsze grupy, ponieważ oferta zabawy integracyjnej szyta jest na miarę.

Uczestnicy imprez pracują w grupach pod okiem doświadczonego szefa kuchni. Od zera i samodzielnie przygotowując wyszukany posiłek dla całej grupy. Warunkiem sukcesu jest współpraca, komunikacja, podział zadań i koordynacja prac. Na jeden wieczór zespół zamienia się w drużynę pod wodzą szefa kuchni. Każdy członek zespołu jest zaangażowany, żeby przygotować na czas wspaniałą kilkudaniową ucztę, która jest nagrodą dla całej grupy. Gotowanie to zabawa, radość i bycie razem! Przekonaj się i przyjdź do nas na warsztaty gotowania. www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Bananowiec

Świetne ciasto bez pieczenia. Przepis pochodzi z książki którą dostałam kilka...

Odsłon: 9619

30 min
28
15 min
1

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

0
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

5
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

1
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26