Grill - temat specjalny

Akademia Kulinarna Whirlpool. Gotuj na luzie!

Akademia Kulinarna Whirlpool powstała z myślą zarówno o entuzjastach, ale także sceptykach samodzielnego przygotowywania potraw, którym gotowanie kojarzy się głównie ze stresem, nerwową krzątaniną i nieudanymi daniami.

Warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie to przede wszystkim świetna okazja do dzielenia się pasją, wiedzą na temat produktów i najlepszych win z różnych zakątków świata, degustacji wykwintnych, kulinarnych dzieł sztuki, a także do poznawania nowych ludzi i czerpania inspiracji z ich doświadczeń. A wszystko to pod okiem cenionych szefów kuchni, wśród których niepodzielnie króluje Marco Ghia - włoski mistrz kuchni, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i gwiazda warsztatów kulinarnych w warszawskiej Soho Factory.

Radość, relaks i pyszne jedzenie w jednym

Kursy gotowania w Akademii są inspirowane kuchnią włoską. To nie tylko pyszne, efektowne i oryginalne dania, ale też szampańska atmosfera, dolce vita i włoska radość gotowania, wspólnie spędzony czas z najbliższymi, przyjaciółmi czy współpracownikami.

Korzystając z zaplecza Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie możesz zorganizować zarówno kameralne, rodzinne spotkanie (imieniny, urodziny, ważna rocznica), jak również dużą imprezę firmową dla swoich pracowników lub klientów biznesowych. W trakcie wspólnych przygód kulinarnych uczestnicy doskonalą swoje umiejętności pracy w zespole, uczą się współpracy, ocieplają wzajemne relacje. To doskonałe narzędzie integrujące pracowników, ale również chętnie wykorzystywane do promocji własnej firmy wśród potencjalnych kontrahentów.

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, to postać malownicza i nietuzinkowa. Jest stałym gościem na łamach prasy, radia i telewizji. Prowadzi też bloga. Pozostali członkowie zespołu Akademii Kulinarnej Whirlpool to równie doświadczeni szefowie kuchni, sommelierzy i uznani blogerzy, twórcy autorskich publikacji internetowych i książek. To prawdziwi pasjonaci, którzy chcą się dzielić miłością do jedzenia i edukować w zakresie świadomego odżywiania. Wszystko przy wybornym jedzeniu i starannie wyselekcjonowanym winie, w atmosferze nieskrępowanej zabawy i luzu.

Nie ma lepszego miejsca na imprezę, zarówno kameralną, jak i z rozmachem, premierę nowego produktu, książki kucharskiej, konferencję, prezentację czy degustację produktu.

Wygraj atrakcyjne nagrody. Weź udział w konkursie. Kliknij!

 

Z czym to się je, czyli jak zorganizować imprezę z Akademią Kulinarną Whirlpool?

Na kurs gotowania może zapisać właściwie każdy. Wystarczy wejść na stronę Akademii Kulinarnej Whirlpool, wybrać najbardziej interesującą nas tematykę lub termin warsztatów kulinarnych w Warszawie z ulubionym mistrzem kuchni, zarejestrować się, wypełniając krótką ankietę, dokonać opłaty minimum 3 dni przed planowanymi zajęciami i gotowe! Sukces w kuchni i łatwość gotowania podczas kursu gotowania zapewniają najwyższej klasy urządzenia marki Whirlpool oraz Kitchen Aid, a zajęcia odbywają się pełni urządzonej kuchni i jadalni.

Warsztaty trwają najczęściej 3-5 godzin, w ciągu dnia lub wieczorem. Optymalna liczba uczestników to ok. 20 - 24 osoby, ale możliwe są też większe i mniejsze grupy, ponieważ oferta zabawy integracyjnej szyta jest na miarę.

Uczestnicy imprez pracują w grupach pod okiem doświadczonego szefa kuchni. Od zera i samodzielnie przygotowując wyszukany posiłek dla całej grupy. Warunkiem sukcesu jest współpraca, komunikacja, podział zadań i koordynacja prac. Na jeden wieczór zespół zamienia się w drużynę pod wodzą szefa kuchni. Każdy członek zespołu jest zaangażowany, żeby przygotować na czas wspaniałą kilkudaniową ucztę, która jest nagrodą dla całej grupy. Gotowanie to zabawa, radość i bycie razem! Przekonaj się i przyjdź do nas na warsztaty gotowania. www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1
Dania główne Kurczak z grilla

tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...

Odsłon: 40

15 min
2

Przepis dnia

Dania główne Kluski kładzione z czosnkiem niedźwiedzim

Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...

Odsłon: 3635

30 min
15

Polecane artykuły

Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

1
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

2
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

1
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

4