Fot. Materiały prasowe
The Vegetarian Butcher narodził się z miłości do... smaku mięsa. Jaap Korteweg, Holender pochodzący z wielopokoleniowej rodziny farmerów, marzył o stworzeniu roślinnych produktów, które będą cechować się idealnym mięsnym smakiem. Poświęcił na to wiele lat swojego życia, współpracując z licznymi ekspertami, naukowcami i szefami kuchni. Tak powstało mięso roślinne The Vegetarian Butcher, które zaskakuje swoim smakiem i mięsną strukturą.
Ograniczenie spożycia mięsa nigdy nie było prostsze!
Jeśli zwracasz uwagę na zdrową dietę, chcesz ograniczyć spożycie mięsa, troszczysz się o kondycję planety i dobrostan zwierząt - produkty The Vegetarian Butcher będą najlepszym wyborem! Pozwalają bowiem przygotować ulubione mięsne klasyki w nowej roślinnej odsłonie, lecz bez wyrzeczeń i kompromisów. Rozsmakuj się w soczystych burgerach, chrupiących nuggetsach i wyśmienitym spaghetti bolognese - będzie wyraziście i bardzo smacznie.
Od teraz w sklepach
Od 14 stycznia produkty The Vegetarian Butcher będą dostępne w sieci sklepów Biedronka w limitowanej edycji. Na półkach znajdziesz:
• Magic Mince - doskonałe roślinne mięso mielone, o wyjątkowym smaku i aromacie - idealne do przyrządzenia Spaghetti Bolognese.
• Unbelievabull Burger - aromatyczny i soczysty burger roślinny.
• Lucky Nuggets - w 100% wegańskie nuggetsy w chrupiącej panierce.
A to dopiero początek roślinnej ekspansji The Vegetarian Butcher! W kolejnych tygodniach produkty The Vegetarian Butcher znajdziesz także na półkach innych sklepów.
Warzywna lasagne
Składniki:
farsz do lasagne:
• 400 g Magic Mince The Vegeterian Butcher
• 800 ml wody
• 200 ml oleju
• 80 g cebuli
• 120 g marchwi
• 30 g pietruszki
• 30 g selera
• 160 g pomidorów
• 30 g koncentratu pomidorowego
• 1 szczypta pieprzu
• 0,5 łyżeczki soli
• 0,5 łyżeczki oregano
sos beszamel:
• 40 ml oleju
• 40 g mąki
• 600 ml mleka
• 1 gałka muszkatołowa
• 0,5 łyżeczki soli
lasagne:
• 400 g makaronu lasagne - płaty
• 280 g startego sera mozzarella
• 200 g mixu sałat
• 80 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj nadzienie do lasagne. Najpierw zalej Magic Mince wodą i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Inne warzywa zetrzyj na tarce. Wszystkie, poza pomidorami, podsmaż na oleju. Gotowe warzywa połącz z kawałkami pomidorów i koncentratem pomidorowym. Całość smaż przed moment. Na koniec dodaj przyrządzony Magic Mince oraz dopraw oregano, pieprzem i solą.
2. Zrób sos beszamel. W tym celu przygotuj zasmażkę z oleju oraz mąki. Potem wlej mleko, wsyp gałkę muszkatołową i sól. Zagotuj.
3. Blachę posmaruj sosem. Ułóż warstwę makaronu i rozsmaruj na niej porcję farszu.
4. Następnie zrób trzy kolejne warstwy według pierwszego schematu. Ostatnią warstwę posyp startym serem. Lasagne gotuj pod przykryciem w piecu przez 30 minut. Po tym czasie posyp wierzch zapiekanki i zapiecz w temperaturze 160°C przez 10 minut. Potrawę serwuj z mixem sałat z oliwą z oliwek.
Burger po włosku
Składniki:
• 60 g majonezu
• 5 g pesto
• 40 g pomidorów suszonych w oliwie
• 25 g pomidorków koktajlowych
• 40 g szpinaku baby
• 2 bułki do burgerów
• 160 g Unbelievabul burger The Vegeterian Butcher
• 40 g sera gorgonzola
• 10 ml oleju
Sposób przygotowania:
1. Połącz w niewielkim naczyniu majonez i pesto.
2. Pomidorki koktajlowe podziel na ćwiartki. Pomidory suszone pokrój w paski. Wymieszaj je wraz ze szpinakiem oraz zalewą z suszonych pomidorów.
3. Na oleju z każdej strony smaż Unbelievabul Burgers do momentu, aż się zarumienią.
4. Bułki poprzekrawaj na pół i lekko je opiecz.
5. Pieczywo posmaruj sosem z majonezu i pesto. Na sam spód ułóż porcję szpinaku i pomidorów. Następnie nałóż usmażonego burgera. Pokrusz na nim ser gorgonzola i dodaj drugą warstwę szpinaku oraz pomidorów. Burgera przykryj pozostałą częścią bułki.
Źródło: materiały prasowe